Örnviks Stugblogg

Örnviks Stugblogg

Om bloggen

Denna blogg är skapad för Örnviks Stugförening. Här kan alla medlemmar skriva det mesta som händer uppe i Örnvik. Det kan vara om fisket, jakten, svampar, bär, naturen eller skoter- och båtfärderna. Det är bara fantasin som begränsar.

Karta>>

Räven tar korv före röding

AllmäntPosted by Kjell Lundqvist Sun, April 15, 2012 09:36:50

Så var påsken 2012 över och kan sammanfattas med bra väder men blåsigt. Både påsken och veckan efter har varit kall förutom en dag. Under tisdagen kom 15 cm snö som följdes av blidväder och under onsdagen började det bli ordentligt blött på isarna. "Vårherre" ville dock annat och skickade tillbaks kylan som gjorde föret på isarna helt perfekt. Isarna är märkliga denna vinter. Tjärnisen är mycket tunn och ovanpå består isen av kristalliserad snö.

Under påskdagarna var det fullt i alla stugor och både stora och små har njutit av fiske, friluftsliv, lek och sol. Fiskelyckan har varit klart bättre denna påsk och fyllt allas frysboxor med mumsiga rödningar och en och annan öring.

Årets händelse skedde på Skarjah, en liten sjö ovanför Falehaure. Vi var där tillsammans med Grahns och under lunchen på sjön kom en räv spatserande på skoterspåret. Han upptäckte oss ganska sent och svängde av upp på en kulle för att passera oss. Han var dock mycket nyfiken på vilka vi var och när vi bjöd på Petterssons korv och rödning så kunde han inte motstå frestelsen. Han smög sakta och vaksamt ner mot oss, tog rödingen först men ångrade sig när han såg korven. Efter att ha mumsat i sig två stora korvbitar tog han rödningen med sig upp på kullen och åt upp den. En sak till kunde vi också konstatera och det var att pitepalten ratade räven helt och hållet.

  • Comments(0)//blogg.tjeggelvas.se/#post78