Örnviks Stugblogg

Örnviks Stugblogg

Om bloggen

Denna blogg är skapad för Örnviks Stugförening. Här kan alla medlemmar skriva det mesta som händer uppe i Örnvik. Det kan vara om fisket, jakten, svampar, bär, naturen eller skoter- och båtfärderna. Det är bara fantasin som begränsar.

Karta>>

Örnens stora fiskelycka

AllmäntPosted by Kjell Lundqvist Thu, April 21, 2011 20:20:25

Så var påsken 2011 igång här uppe i Örnvik. I alla stugor är det fullt med liv och fisket är det stora samtalsämnet. Under veckan har det gått mycket bra för fisken. Fisken är liksom inte på hugget och enligt alla huggtabeller så brukar det inte bli bättre under påsktider. Huggtabellerna bygger på månens läge i förhållande till jorden och den är densamma varje påsk.

Påskdagen infaller den 24 april vilket är mycket sent. Inte under modern tid har vi haft så sen påskhelg. Vi får vänta fram till 2038 tills vi får en senare påskdag, nämligen den 25 april. Det är ovanligt lite snö här uppe kring Tjeggelvas denna påsk. Den senaste tidens värme har tärt hårt på snötäcket och väderlekstjänsten lovar fortsatt värme.

När man vår lite fisk så gäller det hitta på något annat för att höja stämningen. I snögubbeviken finns ett antal örnar och idag cirklade dom och bevakade oss under vårt fiske. Jimmy fick en fin halvkilos röding som vi slängde c:a 30 meter från våra hål för att se om örnen skulle våga komma ner å ta den. Den seglade runt, runt och från trädtopp till trädtopp innan den gjorde en snabb cirkel ner mot rödingen men missade den. Örnen cirklade några vavr innan den gjorde ett nytt försök och nu gjorde den inget misstag. De vassa klorna tog ett fast grepp om rödingen och vi kunde bara konstatera att rödingen var borta och att örnen haft en god fiskelycka.

  • Comments(0)//blogg.tjeggelvas.se/#post72