Örnviks Stugblogg

Örnviks Stugblogg

Om bloggen

Denna blogg är skapad för Örnviks Stugförening. Här kan alla medlemmar skriva det mesta som händer uppe i Örnvik. Det kan vara om fisket, jakten, svampar, bär, naturen eller skoter- och båtfärderna. Det är bara fantasin som begränsar.

Karta>>

Olsson charmar alla rödingar på Tjeggelvas

AllmäntPosted by Kjell Lundqvist Sat, April 02, 2011 21:11:17

Det är inte bara som säljare hos Bilfrakt.se som Thomas Olsson lyckas övertyga om rätt val. Han lyckas även övertyga rödingarna om att välja hans krokar vilket för oss andra är en gåta. Olsson har en i högsta grad avslappnad stil på isen och det förmodligen därför som rödingarna dras till den maggot som sitter på hans krokar. Det spelar ingen roll vilket hål som Olsson får - nog drar han upp rödingar ur hålet.

Annars har vi bra dagar uppe i Örnvik. Torsdagen var helt suverän, vindstilla, en helt klarblå himmel och några minusgrader. Fredagen och lördagen har varit molniga men med lämplig temperatur. Idag har dock kvicksilvret krupit över noll och "ovanavattne" har börjat komma komma fram på sjöarna.

Tore har som vanligt varit vår kock och bjudit på Fläskfilé ala Tore och självfångad röding som ungsbakats och serverats med långvikenspotatis. Till maten har Fagerhult och Norrlands Guld varit den självklara drycken. Ågren har med beröm godkänt skött Fireboxen ute på fjället och Polia har stått för anekdoterna från förr uppe kring Tjeggelvas. Själv har jag väl mest varit i vägen men sett till att vi hittat till sjöarnas rödingplatser.

I morrn blir det sista dan av årets fiskeresa med Bilfrakt.se och väderleken har lovat sol. Så må denna resa sluta som den började.

Olssons fiskestil som ger resultat

Tore mediterar i det fina vädret

Fläskfilé ala Tore

Fireboxen skötte Ågren och såg till att vi fick mat ute på fjället

När ljuset är på väg att skingra molnen

Ytterligare in dag på jobbet - Man kan inte klaga !

  • Comments(0)//blogg.tjeggelvas.se/#post71