Örnviks Stugblogg

Örnviks Stugblogg

Om bloggen

Denna blogg är skapad för Örnviks Stugförening. Här kan alla medlemmar skriva det mesta som händer uppe i Örnvik. Det kan vara om fisket, jakten, svampar, bär, naturen eller skoter- och båtfärderna. Det är bara fantasin som begränsar.

Karta>>

Fint väder

AllmäntPosted by Kjell Lundqvist Sat, March 12, 2011 21:23:36
En dag på fjället i strålande sol och vindstilla är något som många i vårt avlånga land aldrig fått uppleva. Vi som vistas här uppe får dock uppleva det varje vårvinter och en av dessa dagar är just idag. Morgonen var kall efter en natt med ett pärlande norrsken. Kvicksilvret hade varit ner på på -28 grader enligt Robbans termometer. Vi andra hade - 24.


Märkligt vad vår största livsfaktor kan värma upp vår planet när den får skina utan hinder ner genom atmosären. Mitt på dagen höjde vår sol temperaturen till ett par minusgrader. Visst är det fantatiskt! Inget "ovanavatten" gör att föret är helt fantastiskt.


Fiskelyckan var dock inte den bästa. Vi kom hem med 1,7 kg röding från Balliken och Tjeggelvas.Eva, Åsa, Simon och Jalle på väg upp till Balliken. Tom och Anton lyckades undvika kameran genom att köra fast under "off pist"-åkande på vägen opp.

  • Comments(0)//blogg.tjeggelvas.se/#post69