Örnviks Stugblogg

Örnviks Stugblogg

Om bloggen

Denna blogg är skapad för Örnviks Stugförening. Här kan alla medlemmar skriva det mesta som händer uppe i Örnvik. Det kan vara om fisket, jakten, svampar, bär, naturen eller skoter- och båtfärderna. Det är bara fantasin som begränsar.

Karta>>

Mygg och knott, harr, öring och hjortron

AllmäntPosted by Kjell Lundqvist Sun, August 08, 2010 00:51:01

Denna årstid är myggolja en nödvändighet i Örnvik. Nog för att mängden av dessa enerverande varelser börjar minska in i augusti men fortfarande letar dom sig till oskyddade kroppsdelar för att hitta det otråvärda blodet. Med rätt utrustning och myggolja klarar man sig bra och efter ett tag blir man van surret runt huvudet.

De senaste dagarna har varit underbara här uppe i Örnvik. Varma dagar och ljumma nätter. Fortfarande blir det inte helt mörkt på nätterna. Solen gick idag ner kl 22.05 och vid midnatt är mörkaste tiden.

Det är många turistande friluftsmänniskor som sökt sig upp till vildmarken denna tid. Uppe vid "Älven" i Västerfjäll träffade vi idag vandrare och fiskare från både Sverige och utlandet. Många kommer med sina kanoter eller båtar medan andra hyr helikopter eller orten båttaxi i form av vår jultomte Inge Ranqvist.

Harren finns i stor mängd uppe i "Älven". Där finns även öringarna, de små hugger hela dygnet i forsen medan de större är betydligt skyggare och är på hugget under de korta nattimmarna. Ska du ha de största är det sjunklina och svarta flugor som gäller.

Uppe i forsen har någon ställt ut en fotölj för att njuta av det strömmade vattnet eller så för att kunna fiska sittande. Här är Anton och Simon som testar den begagnade fotöljen. Kan det vara något för IKEA att ta in i sitt sortiment. Fiskefotöljen "Harren"?

Det har även blivit en hel del av "The Golden berries". Hjortronen har inte varit direkt lättfunna men där dom fanns var dom både stora och inbjudande. Vi kommer att klara vintern med denna delikatess.

  • Comments(1)//blogg.tjeggelvas.se/#post64