Örnviks Stugblogg

Örnviks Stugblogg

Om bloggen

Denna blogg är skapad för Örnviks Stugförening. Här kan alla medlemmar skriva det mesta som händer uppe i Örnvik. Det kan vara om fisket, jakten, svampar, bär, naturen eller skoter- och båtfärderna. Det är bara fantasin som begränsar.

Karta>>

TV4-gäng fick drömfisk på Tjeggelvas

FiskePosted by Kjell Lundqvist Mon, July 19, 2010 22:04:14

Tisdagen den 13 juli 2010 kommer fiskeguide Anders Johansson med besättning från Sundsvall att minnas för livet. Mellan Paktesuolo och land högg det på c:a 15 meters djup och efter en 45 minuter lång drillning var Krödingen ombord på båten. Först borrade den ner sig för att senare avvakta innan den med full fart simmade förbi båten och drog ut 30-40 meter lina. Krödingen högg på en guld-blå VK-Flasher.

Alla som kommer upp till Örnvik och Tjeggelvas drömmer om att få denna Kröding. Fisken är en korsning mellan en svensk och canadensisk röding och sattes ut i Tjeggelvas på 1960-talet.

Jonas Prytz som varit färdledare för denna -Tjeggelvasexpedition- säger:
"Vi fick några helt fantastiska dagar på Tjeggelvas. Vädret var på vår sida under alla dagar utom sista dagens fiske som bjöd på blåst längst hela sjön från Västerfjäll. Vi hade två fullutrustade trollingbåtar och trollade hela dagar. Totalt landade vi ett 20 tal fiskar, både öringar och rödingar men kronan på verket var det monster på 7.5 kg som vi landade i båten på tisdagen efter 45 min hård drillning. Det var VK-Flasher och siklöja som det vinnande betet under de fyra dagarnas fiske. Vi återvänder mer än gärna till Örnvik och denna vackra del av Sveriges fjällvärld."

Anders Johansson med besättning visar stolt upp sin Kröding på 7.5 kg

Färdledare Jonas Prytz får provhålla monstret från Tjeggelvas

  • Comments(1)//blogg.tjeggelvas.se/#post61