Örnviks Stugblogg

Örnviks Stugblogg

Om bloggen

Denna blogg är skapad för Örnviks Stugförening. Här kan alla medlemmar skriva det mesta som händer uppe i Örnvik. Det kan vara om fisket, jakten, svampar, bär, naturen eller skoter- och båtfärderna. Det är bara fantasin som begränsar.

Karta>>

Simons dag

AllmäntPosted by Kjell Lundqvist Fri, March 12, 2010 18:23:07

Denna dag är utan tvekan Simons dag. Utan hans fiskande idag hade fiskelyckan gått i moll. Tillsammans med pappa Tom hade Simon 2,5 kg Tjeggelvasröding. Viktigt att tillägga är att Simon stog för 2 kg av den fångsten. Eva blev för ovanligheten helt utan fisk denna dag.

Solen har liksom igår försökt värma luften medan den nordvästliga blåsten gjort allt för att hindra solens varma strålar. Kommer man bara i lä så känner man att sommaren är på väg.

Dagen började i vattnen kring Såkesuolo men det där gick bra för fisken. Bara några rödingar lurades käka på den åtråvärda maggoten. Färden fortsatte till vattnet kring Sautsasuolo där sjön var som Döda Havet. I lä av klippan på ön intogs lunchen som bestod av pannkakor och suovas, sallad och vitlöksdressing i pitabröd. Med en mätt mage avslutades dagen i vikarna söder om Västerfjäll och här kunde Simon dra den ena stora rödningen efter den andra.

  • Comments(0)//blogg.tjeggelvas.se/#post34