Örnviks Stugblogg

Örnviks Stugblogg

Om bloggen

Denna blogg är skapad för Örnviks Stugförening. Här kan alla medlemmar skriva det mesta som händer uppe i Örnvik. Det kan vara om fisket, jakten, svampar, bär, naturen eller skoter- och båtfärderna. Det är bara fantasin som begränsar.

Karta>>

Ett pärlband på väg österut

AllmäntPosted by Kjell Lundqvist Thu, March 11, 2010 21:42:27

Vaknar med 20 cm nysnö och -4 grader. Snön skottas bort och Inge kommer med sin 218 och styr bort snön från parkeringen. På norra sidan av Tjeggelvas vandrar ett pärlband österut. Det är Luokta-Mavas samebys bankkonto som är ute på promenad. Inge räknar renarna snabbt och kommer fram till 3000 st. Renarna är på väg ner mot Stenudden för att sedan vända upp på fjället igen på södra sidan av Piteälven.

På eftermiddan bär det av upp till "Gränsholmen". Himlen spricker upp och den gula, runda värmekaminen spider både ljus och värme. Vinden från NNV gör allt för att kyla ner värmen från solen. Isborren starter på en gång och snabbt är 6-7 hål borrade. Isen är inte tjock alls. "Påmaggoting" och blötning av krok, blänke och blink. Sakta glider linan ner i det 30 meter djupa vattnet. Någon direkt intresse av smörgåsbordet verkar inte vara hos fiskarna. Efter ett par timmar har 11 rödingen lurats av maggotlukt och "discoblink" nere i djupet.

Åter i stugan där Tom och Simon kommit upp för ett par dagars fiskesemester. God mat avslutas med en seriously chilled Snow Grouse. En smakupplevelse som gav mersmak....

  • Comments(0)//blogg.tjeggelvas.se/#post33